Zeki GÜNAL / İstanbul, () - ÇOCUKLAR Ölmesin Platformu öncülüğünde, yaklaşık 200 kişilik grup, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonlarda hayatını kaybeden çocuklara dikkat çekmek için Levent'te bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı. Pankart ve döviz açan çocuklar, ellerinde Türk ve Filistin bayraklarını dalgalandırdı. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, sloganlar atarak, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyonları protesto etti.

Platform adına basın açıklaması yapan Adem Ahmet Keçe adlı çocuk, Bugün biz çocuklar olarak, burada, bebekleri gözünü kırpmadan öldüren, daha henüz oyuncakları ile oynamaları gerekirken silahlarla vurulup minicik bedenleri toprağa gömülen kardeşlerimize destek olmak için geldik. İsteriz ki büyüklerimiz bu işi bize bırakmasın ve onlar öne atlasın. Gazze başta olmak üzere, dünyanın her yerinde öldürülen kardeşlerimize onlar sahip çıksın. Baktık ki, kimseden bir ses yok. Bizler bir araya geldik. Buradan hep birlikte söylüyoruz ki, sizin anlaşmalarınız, ortaklıklarınız, ilişkileriniz bizim umurumuzda değil. Biz çocuklar olarak, Gazze'nin sahillerinde Gazzeli kardeşlerimizle oyun oynamak, el ele dolaşmak istiyoruz. Bugün burada, başta İsrail olmak üzere bütün zalimlerin yok olması için dua edip, protesto gösterisi yapacağız dedi.

Başkonsolosluk önünde toplanan çocuklar, şiir ve sloganlarla Gazze'de yaşanan saldırıları protesto etti. Çocukların eylemine büyükler de sloganlarla eşlik etti.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.