Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - İSRAİL saldırılarında yaralanarak getirildiği Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Filistinli 24 yaşındaki Hasan El Sousi, yaralılara yardım etmeye çalışırken sağ bacağını kaybettiğini anlattı.
İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sırasında yaralanan Hasan El Sousi, 32 Filistinli yaralı ile birlikte Türkiye'ye getirilerek, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hastanede yaralanmasına yol açan bombalama anını anlatan Hasan El Sousi, o ana ait görüntü kaydının bulunduğunu aktardı. El Sousi, olayı şöyle anlattı:
"Gazze'de evimizin kapısı önünde oturuyordum. Ev bombalanınca kaçtım, daha sakin bir yerdeki başka bir eve gittim. Orası da bombalanmıştı. Yaralananlara yardım etmek için yaklaştım. Ambulansa doğru giderken ambulans bombalandı. Baktım sağ bacağım kopmuş. Ondan sonrasını hiç hatırlamıyorum."
TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
Türkiye ve Afyonkarahisar'da gördüğü ilgi nedeniyle teşekkür eden Hasan El Sousi, "Tedavi olmak için Türkiye'ye geldim. Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz. Türkiye ile Filistin bir devlet, bir din. Burada gördüğüm ilgiden memnunum" diye konuştu. Hasan El Sousi'nin babası Nafiz El Sousi de Türkiye'nin Filistinliler'in yardımına koştuğunu belirtti.
El Sousi ailesinin, kaldığı odanın duvarında Arapça ve Türkçe harflerle 'Gönlümüzden Türkiye'ye çok teşekkür ediyoruz' yazısı dikkati çekiyor.

FOTOĞRAFLI