İZMİR’in Ödemiş İlçesi’ndeki Ödemiş Muharip Gaziler Derneği, Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan Osman Çiçek’e, 22 yıl sonra maaş bağlanmasını sağladı.
1974 Yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nda askerlik yaptıktan sonra Amerika’ya yerleşen 60 yaşındaki Osman Çiçek, 1991 yılında Kıbrıs gazilerine tanınan 'şeref aylığı'na, Amerika’da yaşadığı için herhangi bir başvuru yapmadı. Astsubay Osman Çiçek’in kendilerinden yardım istediğini belirten Ödemiş Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selahattin Akkaşoğlu, Çiçek’in Türkiye’de askeriyede 13 yıl görev yaptığını söyledi. Dernek Başkanı Akkaşoğlu, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra Amerika’ya yerleşen Osman Çiçek’in New York’ta yaşadığını belirterek şu bilgileri verdi:
"2012 yılında bize internet ortamında ulaştı. Astsubay olduğuna dair belgeyi gönderdi. Gazilerin Türkiye’de hangi haklara sahip olduğunu bilmiyordu ve bizden yardım istedi. Ben de maaş bağlanması için vekalet istedim. Vekaleti alınca Emekli Sandığı’na dilekçe gönderdim. Emekli Sandığı, Osman Çiçek’in 8 bin lira tutarındaki, başvuru tarihinden itibaren 1.5 yıllık maaşını bana gönderdi, ben de hesabına yatıracağım."