Erdem KÖSE/GAZİPAŞA (Antalya), () - ANTALYA’nın Gazipaşa İlçesi’ndeki Ulu Hendek Deresi ve Hacımusa Çayı’nda binlerce balık telef oldu.
Gazipaşa İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri balıkların telef olduğu Ulu Hendek Deresi ve Hacımusa Çayı’nda inceleme yaptı. Ekipler, balıkların ölüm nedeninin tespiti için dere suyu ve balıklardan numune aldı.
NUMUNELER ANALİZE GÖNDERİLDİ
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nazan Durak Özçelik, balık ölümlerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Sabah erken saatlerde bize ulaşan ihbar üzerine Hacımusa Çayı üzerinde incelemelerde bulunduk. Çayda yaşanan balık ölümleriyle ilgili gerekli analizleri yaptık. Sudan ve balıklardan örnekler alarak laboratuvara gönderdik ve konuyla ilgili araştırmalarımız sürüyor" dedi.
Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, balık ölümlerini önemsediklerini, tahlil sonuçlarının ardından gerekli işlemi başlatacaklarını söyledi. Gazipaşa Belediye Başkanı Ak Partili Adil Çelik de balıkların ölümlerinin nedeninin kesinleşmesinin ardından olayda bir ihmal varsa gerekli her türlü işlemi yapacaklarını dile getirdi.
Balık ölümlerinin yoğun olduğu Ulu Hendek bölgesine gelen Gazipaşa Turizm Tanıtma ve Çevre Derneği Başkanı Bülent Kocabaş, balık ölümlerinden dolayı üzgün olduklarını, ölüm sebebinin biran önce bulunması gerektiğini söyledi. İncelemelerin ardından belediye ekipleri balıkları toplayarak imha etti.

FOTOĞRAFLI