GAZİPAŞA Havalimanı'nda kurumlar arasındaki işbirliğini artırmak, olası uçak kazası veya yangına karşı yangın ve kurtarma tatbikatı yapıldı.
Antalya- Gazipaşa Havalimanı'ndaki tatbikatta, hazırlanan senaryo gereği gövdesi üzerine iniş yapan ve pisten çıkarak alev alan bir uçağa müdahale edildi. Tatbikatı, TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Müdürü Cengiz Aşıklı sevk ve idare etti. Kulenin alarm vermesiyle havalimanında görevli itfaiye ve sağlık ekipleri, kısa sürede alana ulaştı. Söndürme çalışmaları devam ederken, havalimanı polisi ve güvenlik görevlileri, alanın çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Yangının kontrol altına alınmasından sonra yaralanan yolcular uçaktan çıkarıldı, alanda bekleyen ambulanslarla hastanelere sevk edildi.
TATBİKAT BAŞARILI
Gerçeği aratmayan tatbikatı izleyen Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, görev alan ekibi tebrik etti. Kaymakam Pamuk, Gazipaşa Havalimanı'nın her türlü olağanüstü duruma hazır olduğunu kaydetti. Tatbikatın başarılı şekilde tamamlandığını anlatan Kaymakam Pamuk, şöyle konuştu:
"Bu noktada tatbikatta görev alan bütün ekiplerimizi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Ekipmanı ve personel eğitimi her türlü olumsuzluğa hazır bir alt yapımızın olduğu Gazipaşa Havalimanı'nda her türlü olağanüstü şarta hazır olduğumuzu gördük." 
SÜREKLİ EĞİTİM
TAV Gazipaşa İşletme Koordinatörü Müdürü Cengiz Aşıklı ise yıl içerisinde sürekli ateşli ve ateşsiz tatbikatların yapıldığını, itfaiye personelinin 12 ay boyunca sürekli eğitimden geçtiğini söyledi. Olası kazalara erken müdahalenin çok önemli olduğunu vurgulayan Aşıklı, bu tür olaylarda ekiplerin zamanla yarışmaları gerektiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI