ERZURUM Muharip Gaziler Derneği Manisa'nın Soma İlçesindeki maden ocağında yaşamını yitiren 301 kişi anısına Aziziye Tabyaları'na 301 çam fidanı dikti. Dernek Başkanı Salih Mesci, "Büyük bir acı yaşadık. Hayatını kaybeden 301 işçimiz adına 301 fidanı toprakla buluşturduk. İşçilerin ailelerine rabbim sabır versin" dedi.
Erzurum'da 1877-1878 yılları arasında 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı- Rus savaşına sahne olan Aziziye Tabyaları'nda Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından '301 maden işçisi adına bir fidan da sen dik' kampanyasına gaziler de katıldı. Gaziler, özel kıyafetleri ile ile geldikleri Aziziye Tabyaları'nda maden işçileri için 301 fidanı toprakla buluşturdular. 
Fidanların dikildiği Aziziye Tabyaları'nın kahramanlıklara ev sahipliği yaptığı yerlerden birisi olduğunu belirten Erzurum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Salih Mesci, "Madendeki şehitlerimizin de isimleri de Aziziye'de yaşayacak. Hayatını kaybeden her işçimizin adına bir fidan diktik. Unutulmayacak acılardan birini daha yaşadık. İşçilerin ailelerine Rabbim sabır versin" dedi.

Tİ(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)