TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Diyarbakır'da devlet başkanı gibi karşılandığını belirterek, "Türkiye bir kader yaşayacak. Bu kader iç savaşsa, en önde giden neferi ben olurum" dedi.
Kürt lider Mesut Barzani'nin, cumartesi günü Diyarbakır'da devlet erkanı tarafından karşılanması ve ağırlanması, Afyonkarahisar'daki şehit aileleri ve gazilerin tepkisini çekti. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit yakınları ve gazilerle basın toplantısı düzenleyerek, "Bu ülkeyi böldürtmeyiz" dedi.
Mesut Barzani'nin PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini, Türkiye'yi tehdit ettiğini belirten Kumartaşlı, "Terör destekçisi Barzani, ülkemize geldi. Maalesef, sınır kapısından girdiği andan itibaren, Diyarbakır'da ve törenlerde devlet başkanıymış gibi hüküm sürdü. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Barzani konuşmasını bitirince ayağa kalktı, ceketini ilikledi. Irak'ın Cumhurbaşkanı Barzani'ymiş gibi davrandı" diye konuştu.
"ÜLKENİN SONU İYİ DEĞİL"
Sanatçı Şivan Perwer'in de 1999 yılında Abdullah Öcalan için konser verdiğini kaydeden Kumartaşlı, Perver'in, "Peşmergeler ve gerilla birleşsin, Türkiye'ye karşı savaşsın" dediğini öne sürerek, şöyle devam etti:
"Sayın Başbakanımıza soruyoruz: Bu insanlar ne zamandan beri sütten çıkmış ak kaşık gibi oldular da bizlere şirinmiş gibi gösteriliyor. Ne değişti de ülkemizde bu insanlara değer verilmeye başlandı? Afyonkarahisar'da tam 250 şehit var. 250 şehidin kanının hakkını kim verecek? Biz bu süreçten, tavizler verilmesinden rahatsızız. Bu ülkenin sonu iyiye gitmemektedir. Bu ülke bir kader yaşayacak. Bu kaderin sonu da iç savaşa doğru gitmektedir. Bunu da buradan söylüyorum, şahsım olarak şunu da söylüyorum ki
Türkiye bir kader yaşayacak. Bu kader iç savaşsa, en önde giden neferi ben olacağım."
"BİZİ İFADEYE ÇAĞIRIRLAR"
Şehit ailelerinin süreçten rahatsız olduğunu kaydeden Kumartaşlı, CHP ve MHP'ye de de tepki gösterdi. Teröristlerin barış elçisi kesildiğini savunan Kumartaşlı, şunları kaydetti:
"Bizlerin sonu ne olur, Allah bilir. İki gün sonra bize, 'Neden mücadele ettiniz can kardeşlerimizle, dostlarımızla? Gelin ifade verin' derler. Bu süreçte, asıl suçlular ana muhalefet partisi ve muhalefet partisidir. Onlar düzgün siyaset yapmış olsalardı, herkes her istediğini söyler hale gelmezdi. Bir kez daha sesleniyorum: Bizim hassasiyetimizi koruyun, 'Onlara hak verdik' diyerek bizleri susturduğunuzu zannetmeyin. Gerekirse verdiğiniz hakları alın ama şehitlerimizin kemiklerini sızlatmayın. Bize, 'Biz niye şehit olduk, niye gazi olduk' diye sordurtmayın. Ülkemizi bölmeyin, böldürtmeyin. Yoksa biz böldürtmeyiz."
Kumartaşlı, bir televizyon kanalında sanatçı Ahmet Kaya'yı anmak için program yapılmasını ve Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, müzik dalında merhum sanatçıya ödül verilmesini de eleştirdi.