GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşan Ramazan öncesi gıda satışı yapılan işyerlerinde denetimler yapmaya başladı.
Ramazan ayında uygulanması gereken kuralların yanı sıra esnaf ve vatandaşa yönelik hizmetlerin arttırıldığını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, her bölgeye eşit ölçüde hizmet götürmeyi hedeflediklerini söyledi. Gıda denetimleri, hayvan ahırlarının taşınması, çevre sorunları, açıkta ve bozuk ürünlerin fahiş fiyata satılması, şehrin genelinde faaliyet gösteren hurdacıların durumu gibi konularda daha duyarlı davranacaklarını bildiren Yalım, zabıta ekibinin Ramazan ayına hazır olduğu vurgulandı.
Son dönemlerde artan göç olayları ve bu buna bağlı olarak vatandaşların alışveriş yaptıkları merkezlerle marketlerin denetimlerini yapacaklarını anlatan Yalım, "Bilindiği gibi Ramazan ayı yaklaştı. Biz de belediyenin zabıta birimi olarak kentin denetimi ve kuralların doğru itilmesi konusunda bir takım önlemler almamız gerekiyor. Bunu da kendi aramızda geniş kapsamlı bir toplantı ile ana başlıklar altında ele aldık. Fikir ve görüşlerimizin yanı sıra çözüm ve tedbir gibi bir takım kararlara ulaştık. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı koordinasyonun da görüştüğümüz bu konu başlıklarının bir çoğunu Ramazan ayı içinde faaliyete geçireceğiz" diye konuştu.
Ömer Yalım, Ramazan ve Ramazan Bayramı'nda büyükşehir ile ilçe belediyelerinin koordine içinde hizmet sunacağını sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI