HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde dün çıkan olaylarda 2 kişinin ölümü ve hükümetin Suriye politikası, Gaziantep'te KESK'in düzenlediği yürüyüşle protesto edildi.
Öğle saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda toplanan, aralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in de bulunduğu çeşitli sendikalara üye yaklaşık bin kişi, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Yağmur altında yaklaşık 3 kilometre yürüyerek Demokrasi Meydanı'na ulaşan kalabalığa konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, Yüksekova'da yaşanan olayların çözüm sürecine ters düştüğünü söyledi. Hükümetin emperyalist güçlerle yaptığı iş birliğiyle yurt içi ve yurt dışında savaş çığırtkanlığı yaptığını ileri süren Özgen, "AKP hükümeti barışçıl çözüm sürecinde oyalama taktiği uygulamaktadır. Bu yetmiyormuş gibi bir de Suriye politikasında uluslararası güçlerin desteğiyle cihatçı güçleri kendi ülkesine taşımak suretiyle Suriye halkıyla savaştırıyor. Suriye sınırlarını çetelere teslim eden AKP hükümeti burada, sınırdan Kürt, Alevi ve diğer gayrimüslim halkın geçişini engellemektedir. Son olarak Yüksekova'da yaşanan olaylar sonrası 2 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi kabul edilemez" diye konuştu.
Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Osman Öztürk ise Yüksekova'da yaşanan olayların ardından özel harekatçı polislerin hastaneye baskın yaptığını ileri sürerek, "Bu yaşanan olay savaşta bile olmaz. Savaşta bile bir hastaneye saldırılmaz. Savaşın bile bir hukuku vardı. Zulmün bile bir hukuku vardır. O saldırıyı yapanlar bir an önce bulunarak cezalandırılmalıdır" dedi.
Yağmur altında uzun süre slogan atan kalabalık, konuşmaların ardından alandan ayrıldı.