Eyyüp BURUN/ GAZİANTEP, ()-GAZİANTEP'te, Ülkü Ocakları üyeleri Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk Bayrağı'nı indirmesini protesto etti.
Aralarında MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan'ın da bulunduğu 300 kişilik grup, öğleden sonra Kırkayak Parkı'nda toplandı. Ellerindeki bayraklarla 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Kahrolsun PKK, iş birlikçi AKP' sloganları atarak Yeşilsu Parkı'na kadar yürüyen grup adına konuşan Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Doğan, iktidarın yürüttüğü müzakereye rağmen terörün durmadığını ifade ederek şunları söyledi:
"Bardağı taşıran son damla, bir grup teröristin 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığına bağlı askeri bir alana girerek, Türk Bayrağı'nı indirmesi olmuştur. Yüksek güvenlikli askeri bir alanda bu olayın meydana gelmesi durumun vahametini ortaya koymaktadır. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra, bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar, aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür."
Kalabalık, açıklamanın ardından bir süre daha slogan attıktan sonra parktan ayrıldı.

EB (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)