İbrahim KÜMBET/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, bir grup öğretmenin başlattığı 'Kitaplarla Filizlenen Zihinler' projesi kapsamında, öğrenciler ve velileri parkta birlikte kitap okudu.
Düztepe Mahallesi'ndeki Çamlık Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan'ın yanı sıra, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı etkinlik alana gelen müzisyenlerin çaldıkları müziklerle başladı. Müzik dinletisinin ardından kitap okuyan öğrenciler ve velileri etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Etkinlikte konuşan Kaymakam Turan, geleceğin teminatı olarak kabul edilen çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasının anlamlı olduğunu ifade etti.
7 gönüllü öğretmen tarafından başlatılan projenin kitlesel hale geldiğini vurgulayan Turan, "Milletimizi ve devletimizi büyütmek hedefimiz var. Bu hedefimize çocukları en iyi şekilde yetiştirerek ulaşılabiliriz. İlçemizde 200 bini aşkın öğrencimiz var. Dolayısıyla birinci önceliğimiz eğitim. Yaptığımız çalışmalarla bu öğrencilerimizin elinden tutmaya gayret ediyoruz. Her şeyden önce onlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmamız lazım. Hem onların hem de velilerinin dünyalarına kitabı sokmamız lazım. Çünkü kitap okumak da hava almak gibi yaşamsal bir ihtiyaç" diye konuştu.
Öğrenci ve velilerinin 1 saat süren kitap okuma etkinliğine, parktaki vatandaşlar da katıldı.

İK (HK/AK) (FOTOĞRAFLI)