Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - ÜLKELERİNDEKİ iç savaştan kaçarak aileleriyle Türkiye'ye sığınan ve Gaziantep'te kurulan Suriyeli Misafirler Okulu'nda eğitim gören Suriyeli çocuklara yangın eğitimi verildi.
İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen program kapsamında; Suriyeli Misafirler Okulları'nda eğitim gören çocuklara yangından korunma ve ilk müdahale eğitimleri verildi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hasan Kömürcü, verilen seminerlerle çocukların güvenliklerini daha iyi sağlayabilmelerinin amaçlandığını belirterek, "Yangın her zaman her yerde karşılaşılabilecek bir olay. Özellikle çocukların yangın konusunda bilinçlenmesi olası bir durumda paniklemelerini ve zarar görmelerini azaltacaktır" dedi.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar, yangınlara ilk müdahale, yangın sınıfları, hangi tip yangınlara hangi yangın söndürme tüpü kullanılacağı konularında çocuklara bilgiler verdi. Öğrencilerin merak ettiği soruları yanıtlayan Koldar, özellikle evde çıkabilecek yangınlara karşı uyarıda bulunarak, neler yapmaları gerektiğini anlattı.
Üzerlerindeki kıyafetlerin tutuşması durumunda alınacak önlemlerin anlatıldığı programda, uygulamalı müdahale eğitimleri de gerçekleştirildi.

EB(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)