Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 22 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelmesiyle oluşturulan Gönüllü Kuruluşlar Platformu, son zamanlarda Suriyelilere yönelik protestoları basın açıklaması yaparak kınadı.
Öğle saatlerinde Yeşilsu Parkı'nda toplanan çeşitli STK'lara üye 100 kişliik grup adına gazetecilere açıklama yapan platform sözcüsü, Gaziantep İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği Başkanı İsmail Bozo, Suriyelilerin savaşın acımasız şartlarından kaçarak Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını ifade etti.
Kentte son 10 günde Suriyeli sığınmacılara yönelik linç kampanyası başlatıldığını ifade eden Bozo, "Düne kadar hiçbir şey yokken Gaziantep'te bir anda başlayan provokatif linç kampanyası biz Gazianteplileri derinden üzmüştür. 3 yıldır Suriyelilere yardım eli uzatmış ve onların dertleriyle dertlenmiş olan halkımız bu sağduyusunu savaş bitimine kadar da devam ettirecektir" dedi.
Suriyelilerin ülkemize sığınmalarının ardından beraberinde bazı sorunları da şehrimize taşıdıkları gerçeğine dikkat çeken Bozo şöyle konuştu:
"Her toplumda olduğu gibi sığınmacılar içinde de suça meyilli olanlar da mutlaka vardır. Son günlerde şehrimizde meydana gelen öldürme olayının da emniyetten alınan bilgilere göre nefsi müdafaa olduğu bilinmektedir. Bunun yanında zalim Esed'in emriyle ülkemizi karıştırmaya çalışan ajanlarının da bulunduğu bir gerçektir. Halkımız arasında bu olayları suistimal eden fırsatçılar vardır. Bu fırsatçılar ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi çok düşük ücretle çalıştırarak iç huzuru bozmuşlardır. Sivil toplum kuruluşları olarak, şehrimizde yaşanan bu olayları şiddetle kınıyoruz. Bu olaylar karşısında herkesin duyarlı davranmasını rica ediyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Kimsenin kimseyi cezalandırma yetkisi yoktur. Bir suç işleyen varsa yargı karşısında gereken yapılmalıdır."
Açıklamanın ardından grup parktan ayrıldı.

FOTOĞRAFLI