GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde simsarlık ve kahyalık sona erdirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada vatandaşın ihbarı ve taleplerini değerlendiren Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ses kirliğini önlemek ve müşteri kapma yarışının önüne geçmek amacıyla çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında vatandaşları bilet aldıkları sıra rahatsız eden simsarlık ve kahyalık yapan kişilerin, dönemine son verildi. Zabıta ve polis ekipleri tarafından otogar içinde bulunan lokanta, baklavacı ve gıda satışı yapan tüm iş yerleri denetlenerek de düzen konusunda işyeri sahiplerine bilgi verildi.
Vatandaşların yoğun ihbarı ve şikayeti üzerine kapsamlı bir çalışma yaptıklarını belirten Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, "Daire başkanlığımıza, otogarda simsar ve kahya olarak adlandırılan kişilerin vatandaşları rahatsız ettikleri konusunda ciddi şikayetler gelmeye başlamıştı. Bizler de Emniyet Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak, konuyu araştırdık ve bu konuda vatandaşları rahatlatıcı bir çalışma yaptık. Otogarda kahya ve simsar konusu tamamen çözülmüştür. Yolcular artık rahatsız edilmeyecek ve gürültü kirliliği de ortadan kalkmış olacak" dedi.
Gaziantep şehirlerarası otogarına her gün binlerce yerli ve yabancı vatandaşın yolculuk yapmak için gittiğini belirten Yalım, "Kentimizin önemli bir yüzü olan otogarda işyerlerine yönelik rutin olarak devam eden denetimlerin yanı sıra; simsar ve kahyalara yönelik de yeni bir çalışma yaptık. Otogarı her yönüyle Gaziantep'e yakışan bir ulaşım merkezi haline getirmek için çalışıyoruz. Kahya ve simsarların tamamen kaldırılması vatandaşlarımız tarafından da büyük destek gördü. Bizler de bu vesileyle sorun olan bir konuyu çözüme kavuşturmuş olduk" diye konuştu.
Vatandaşlar ise Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmadan memnun olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI