Ahmet Hamdi ÇİÇEK-Ömer PINAR/ GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, Şahinbey Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü ve şehitleri anma gecesi düzenlendi. Geceye katılan sanatçı Uğur Işılak'ın koruma ordusuyla sahneye çıkması dikkat çekti.
Merkez Şahinbey İlçe Belediyesi, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Savaşlarının yıldönümü dolayısıyla anma gecesi düzenledi. Şahinbey Spor Salonu'nda düzenlenen geceye; Vali Vekili Mustafa Canarslan, Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, Milletvekilleri Derya Bakbak ve Nejat Koçer, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan gecenin açılışında konuşan Başkan Tahmazoğlu, şehitlerin kanının yerde kalmadığını ve şehitler sayesinde bugünlere geldiğimizi söyledi. Tahmazoğlu'nun ardından kalabalığa seslenen Fatma Şahin, 98 yıl önce bir tarih yazıldığını ifade ederek, bütün tuzaklara rağmen bir kurtuluş mücadelesi verildiğini ve Çanakkale Zaferi'nin kazanıldığını kaydetti.
NİHAT HATİPOĞLU, ŞEHİTLİĞİN ÖNEMİNİ ANLATTI
Geceye konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, şehitliğin önemini anlattı. Yaklaşık 40 dakika kalabalığa seslenen Hatipoğlu, Çanakkale Savaşı'ndan bazı kesitleri anlatarak, davetlileri duygulandırdı. Konuşmasının ardından Hatipoğlu'na; Şahin ve Tahmazoğlu tarafından çiçek takdim edildi.
IŞILAK KORUMA ORDUSUYLA ÇIKTI
Gecede son olarak Ak Parti'nin seçim şarkısının hazırlayan Türk halk müziği sanatçısı Uğur Işılak sahne aldı. Koruma ordusuyla sahneye çıkan Işılak, ilk olarak Çanakkale Şehitleri'ne parçasını seslendirdi. Fatma Şahin'de Işılak sahnedeyken seslendirilen parçalara eşlik etti. Yaklaşık 4 saat süren gece, Işılak'ın konserinin ardından sona erdi.

AHÇ (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)