Mehmet BULUT/ GAZİANTEP, () - 7 yıl önce İran'da öldürülen PKK'lı Casim Dursun'un annesi Emine Dursun, 2005 yılında Tunceli'de şehit olan asker İsmet Esen'in annesi Ayşe Esen'i ziyaret etti. PKK'lı Casim Dursun'un annesi ile beyaz tülbent verdiği şehit annesinin gözyaşı döktüğü buluşmada barış çağrısı yapıldı.
BDP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş ve BDP'li yöneticiler 7 yıl önce İran'da girdiği çatışmada yaşamını yitiren PKK'lı Casim Dursun'un annesi Emine Dursun'u yanlarına alarak, 2005 yılında terhisine 46 gün kala vatani görevini yaptığı Tunceli'de PKK'lılar ile girilen çatışmada şehit olan er İsmet Esen'in annesi Ayşe Esen'i Karacoğlan Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Ziyarette Emine Dursun şehit annesi Ayşe Esen'e beyaz tülbent vererek, barışın sağlanarak hiçbir annenin ağlamamasını istedi. Birbirine sarılan PKK'lı ve asker annesi duygulanarak gözyaşı döktü.
BDP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Demirbaş, savaş veya sıkıntı verici durumda geleneklere göre bir kadının başındaki tülbenti yere atması veya karşı tarafa vermesi halinde çatışmaların ve ölümlerin durmasını istediği anlamına geldiğini ifade ederek, "Beyaz tülbentle verilen mesaj; çatışmaların bitmesi ve ölümlerin durmasını istemektir. Her iki tarafta bunu yapar, çatışmalar da durur ve barış olur. Türkiye'de uzun yıllardır bir çatışma sürüyor. Burada biri evladını dağda yitirmiş, biri evladını askerde yitirmiş iki yüreğin birleşmesine şahit oluyoruz. Buradan çıkarılacak mesaj artık başka annelerin yüreğinin yanmaması olmalıdır. Annelerin yüreği bir daha yanmasın. Kimsenin annelerinin yüreğini yakmaya hakkı yoktur" dedi.

MB (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)