Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Valisi Erdal Ata, geçen yıl kentte 23 olan koruyucu aile sayısının, projenin doğru anlatılmasıyla bu yıl 103'e yükseldiğini söyledi.
Gaziantep Valisi Erdal Ata ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen koruyucu ailelere yönelik düzenlenen iftar programına katıldı. Koruyucu aileler ile sohbet eden Vali Erdal Ata, geçen yıl 23 olan koruyucu aile sayısının bu yıl 103'e çıktığını söyledi. Koruyucu aile projesinin iyi anlatıldığını ve uygulamanın aileler tarafından benimsendiğini anlatan Ata, tüm ailelere çağrıda bulunarak şöyle konuştu:
"Çocuklarımızın bir aile ortamında yetişmeleri, anne baba sevgisini koruyucu ailelerin yanında tatmalarını arzu ediyoruz. Hem ailelere bir katkısı oluyor hem de devlet olarak bu tür çocuklara baktırdığımız zaman devlete maliyeti de daha düşük oluyor. Kamuoyunun bu konuda dikkatini çekmek istiyoruz. Devletin himayesine bırakılmış ne kadar çocuğu aile himayesine yerleştirebilirsek bu çocukları yarınlara daha iyi hazırlarız."

FOTOĞRAFLI