Eyyüp BURUN-İbrahim KÜMBET/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 10-16 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Engelliler Haftası etkinlikleri yapılan törenle başladı. Törende işitme engelli öğrenciler işaret diliyle İstiklal Marşı okudu.
Engelliler Haftası nedeniyle Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene; Vali Yardımcısı Nusret Çakıroğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, engelli dernekleri temsilcileri ile çok sayıda engelli katıldı.
Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. İstiklal Marşı okunması sırasında Atatürk Anıtı önüne gelen Ali Süzer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencileri işaret diliyle toplu olarak İstiklal Marşı okudu. Görenlerin duygulandığı tören sonrasında engelliler Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde, Yeşilsu Parkı'na kadar yürüdü. Engelliler Haftası ile ilgili yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, son dönemlerde devletin engelli vatandaşlara sunduğu eğitim, hizmet, kültür ve rehabilitasyon hizmetlerinde büyük ilerlemeler yaşandığını söyledi. Zor, yaptığı yazılı açıklamada, "2014 yılı verilenine göre 2022 sayılı kanun gereği Engelli ve Yaşlılık aylığından 12 bin, Evde Bakım Hizmetinden 6 bin 71, Yatılı Bakım Hizmetinden ise 289 engelli vatandaşımız faydalanmaktadır. 2007'den bu yana fiilen kullanılan engelli kimliği alan kişi sayısı 4 bin 146'dır. Engellilere sadece bu haftada değil, tüm yaşamları boyunca sevgiliyle sahip çıkmalıyız. Engelli insanlarımızın daha rahat yaşayabileceği bir dünya için çalışmak her insanın vazifesidir" ifadelerini kullandı.
Engelliler Haftası etkinliklerinin devam edeceği öğrenildi.

EB,İK (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)