GAZİANTEP'te, Şehitkamil Belediyesi tarafından kış nedeniyle soğuk havada yiyecek bulamayan hayvanlar için arazilere 10 ton bayat ekmek bırakıldı.
Şehitkamil Belediyesi ekipleri, doğanın karla kaplı olması nedeniyle kuşların ve sokak hayvanlarının aç kalmaması için çalışma başlattı. Toplanan 10 ton bayat ekmek, görevliler tarafından kentin çeşitli alanlarında arazilere bırakıldı.
Soğuk nedeniyle yiyecek bulamayan hayvanlar için böyle bir çalışma yaptıklarını anlatan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Doğal hayatı korumak adına kar yağdığı günlerde de yaban hayatındaki hayvanların aç kalmalarını engellemek için yaklaşık 10 ton bayat ekmek değişik noktalara bırakıldı. Özellikle yaban hayatında yaşayan hayvanların bunlardan faydalanmasını sağlamak adına yapılan bu çalışma ekiplerimiz tarafından yürütüyorlar. Vatandaşlarımız da bu karlı ve soğuk günlerde evlerinin bahçesine ya da balkonuna kuşlar için buğday, arpa, ekmek kırıntısı bıraksınlar. Yine sokak hayvanları için de bir kap yiyecek bırakarak hayvanların hava şartlarından etkilenmesinin önüne geçebilirler" dedi.