Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Mahrukatçılar Odası Başkanı Müslüm Keklik, kış döneminde hava kirliliğini azaltmak için şehre gelen kömürlerin Mahrukatçılar Sitesi içerisinde oluşturulan kalite kontrol biriminden geçtikten sonra satışa sunulacağını söyledi.
Mahrukatçılar Odası Başkanı Mustafa Keklik, hava kirliğinin önüne geçmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Çalışma kapsamında kente gelen kömürlerin öncelikle Mahrukatçılar Sitesi'nde kurulan kalite kontrol biriminin onayından geçeceğini anlatan Keklik, "Kalite kontrol birimimizden olur raporu almayan kömürün evlere ve apartmanlara girmemesini sağlayacağız. Böylece daha kaliteli ve havayı daha az kirleten kömürlerin kullanılmasını sağlayacağız. Bunun yanı sıra kömür satışında yetkili bayilere bu bayilerin nakliye kamyonlarına odamızın isminin bulunduğu yapıştırmalar vereceğiz. Vatandaşlarımız bu yapıştırmaların olmadığı ofislerden alışveriş yapmasın" dedi.
KAYMAKAMLIK KÖMÜRLERİ HAVAYA ZARARLI
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının dağıttığı yerli kömürlerin çevreye daha fazla zarar verdiğini ileri süren Müslüm Keklik, "Bunun önüne geçmek için Valilik ile temastayız. Maddi durumu yetersiz olan vatandaşlara verilen Kaymakamlıklar aracılığıyla dağıtılan yerli kömür hava kirliliğini önemli ölçüde arttırıyor. Buna çözüm olarak kömür yerine vatandaşlara kupon verilmesi ve bu kupon miktarınca vatandaşların bizim ofislerimizden kaliteli kömür alabilmesini önerdim. İnşallah gelecek yıl böyle bir uygulama getireceğiz" diye konuştu.
KÖMÜR FİYATLARI BELLİ OLDU
Bu kış döneminde kömür ve odunun satış fiyatlarını da açıklayan Keklik, "Önümüzdeki kış dönemi için odun, kömür ve soba tutuşturmaya kullanılan tahta kırığı fiyatları belli oldu. Kömürün tonu 530, odunun tonu ise 500 lira. Vatandaşlara uyarımız bu fiyatlardan daha düşük fiyatlarda satılan kömür ve odunlardan almamalarıdır. Çünkü daha ucuzu kalitesiz kömürdür, ısısı daha azdır ve daha fazla yakmak zorunda kalırsınız" dedi.

FOTOĞRAFLI