Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP Çiçekçiler Derneği, Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan Dünya Çiçekçiler Günü'nü düzenlenen törenin ardından vatandaşlara çiçek dağıtarak kutladı.
Demokrasi Meydanı'nda yapılan törene; Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Emin Tok, Gaziantep Çiçekçiler Derneği Başkanı Ender Kandemir, Fotoğrafçılar ve Çiçekçiler Odası Başkanı Mehmet Ebcem ile şehir içi ve şehir dışından gelen çok sayıda çiçekçi katıldı. Tören, meydandaki Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından basın açıklaması yapan Çiçekçiler Derneği Başkanı Ender Kandemir, kutlanan günün kendileri ve çiçekçi esnaf için çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Bugün çiçekçi esnafımız için çok özel ve anlamlı bir gündür. Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Dünya Çiçekçiler Günü, ülkemizde 1985 yılından itibaren çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlanmaktadır. Bugün Gaziantepli çiçekçi esnafımızla Gazi şehrimize yakışır şekilde dünya çiçekçiler günü etkinliği yapıyoruz. Topluma ve bireylere çiçek sevgisini aşılamak istiyoruz. Burada mesleğine kenetlenmiş, saygı duyan tüm çiçekçi esnafımızın dünya çiçekçiler gününü kutluyorum."
Daha sonra kortej halinde yürüyen katılımcılar alanda bulanan Kızılay Kan Toplama çadırındaki hemşirelere ve kan bağışçılarına çiçek verdi. Buradan Yeşilsu Parkı'na kadar yürüyen çiçekçiler, yoldaki vatandaşlara ve polislere çiçek dağıttı. Daha sonra parkta bulanan Şehitler Anıtına da çiçek bırakan katılımcılar burada dokuyarak dağıldı. Etkinliklerin hafta içerisinde devam edeceği öğrenildi.

EB (HK/BT) (FOTOĞRAFLI)