GAZİANTEP'te, Şahinbey Sosyal Hizmetler Merkezi tarafından ilçede görevli öğretmen ve din adamlarına çocuk gelinler konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, "Çocuk gelin sorunu Güneydoğu Bölgesinde değil, Doğu Anadolu, Karadeniz ve Ege bölgelerinde büyük bir sorun" dedi.
Şahinbey Sosyal Hizmetler Merkezi'nin koordinatörlüğünde, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gaziantep Barosu ve İl Müftülüğü'nün katkılarıyla çocuk gelinlere yönelik duyarlılık oluşturmak amacıyla Şehitkamil Kültür Merkezi'nde program düzenlendi. Programa konuşmacı olarak katılan uzmanlar, katılımcılara; çocuk yaşta evlendirilmek istenilen çocuklar için yapılması gerekenleri anlattı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, çocuk gelin konusunun son zamanlarda toplumu meşgul eden hassas bir konu olduğunu söyleyerek, "Çocuğun hakları, psikolojisi, sorunları ve yaşam haklarını düşünerek hareket eden bir müdürlüğüz. Toplumumuzdaki birçok olumsuz davranış ve tutum ya geleneklere bağlanıyor ya da dine bağlanıyor. Bu konuya bakıldığında kız çocuklarının diri diri toprağa gömüldüğü bir ortamda doğan İslam, bunu yasaklamışken, kız çocuklarının bu toplumda zarar görmesini, kabul etmek mümkün değil. Bunun önüne geçmemiz lazım" diye konuştu.
Toplumun geleneksel yapısının, çocukların gelişimi ve psikolojik özelliklerini değiştirdiğini belirten Zor, "Türkiye'ye bakıldığında da sanki sadece Güneydoğu'da yaşanan bir sorunmuş gibi bir algı var. Çocuk gelin sorunu, Güneydoğu Bölgesinde olduğu gibi Doğu Anadolu, Karadeniz ve Ege bölgelerinde de yaşanan temel bir sorun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından çocuk gelinleri anlatan kısa film gösterimi yapıldı.

EB (HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)