Ahmet Hamdi ÇİÇEK/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 2009 yerel seçimlerinde 9 belediyenin 7'sini kazanan AK Parti, 2014 seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara 8 belediye başkanlığını kazandı. Oğuzeli İlçesi'ni MHP'ye kaptıran AK Parti'nin bu ilçedeki seçim sonuçlarına da itiraz edeceği belirtildi.
Büyükşehir statüsündeki Gaziantep'te, 2009 yerel seçimlerinde AK Parti, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile 9 ilçeden 7'sini kazandı. AK Parti, İslahiye'yi Demokrat Parti'den Malike Uludağ'a, Yavuzeli'ni ise CHP'li Mehmet Kemal Sakaroğlu'na kaptırdı.
30 Mart 2014 seçimlerinde ise AK Parti, Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Şahin'i, 2009 seçimlerinde kaybettikleri Yavuzeli İlçesi'nde ise CHP yeniden aday göstermediği için AK Parti'ye katılan Mehmet Kemal Sakaroğlu'nu aday gösterdi. 3'ü merkez, 9 ilçede, 3 bin 870 sandıkta 1 milyon 91 bin 859 seçmenin bulunduğu kentte dün yapılan seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre, AK Parti bir önceki seçimlerde kaybettiği İslahiye ve Yavuzeli'nde seçimi kazanırken, Oğuzeli Belediye Başkanlığını ise MHP'li Mehmet Sait Kılıç'a kaptırdı.
Kesin olmayan sonuçlara göre Gaziantep'in ilçe belediye başkanları şöyle:
"Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yavuzeli Belediye Başkanı Mehmet Kemal Sakaroğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç."
Öte yandan, kesin olmayan sonuçlara göre, Oğuzeli Belediye Başkanlığını 659 oyla MHP'ye kaptıran AK Parti'nin sonuçlara itiraz edeceği öğrenildi.

AHÇ(HK/CK) (FOTOĞRAFLI)