GAZİANTEP'in merkez Şahinbey İlçesi'nde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Suriyeli 400 aileye 500’er kilo, toplam 2 bin ton kömür ile karbonmonoksit dedektörü dağıtıldı.
Şahinbey Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı mütevelli heyeti tarafından ülkelerindeki şiddetten kaçarak Gaziantep’e yerleşen 7 bin 500 Suriyeli aileye yarımşar ton olmak üzere 3 bin 750 ton kömür yardımı yapılmasını karar aldı. Vakıf tarafından gerçekleştirilen ayni yardımlar kapsamında kamyonetlere yüklenen kömürler, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sedat Canpolat ve mütevelli heyeti tarafından Suriyeli ailelere dağıtıldı. Dağıtımın başladığı ilk gün 400 aileye 2 bin ton kömür yardımı yapıldı.
Vakfın başkanlığını yapan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, ülkelerinde iç karışıklıktan kaçarak ilçeye 7 bin 500 Suriyeli aileye 3 bin 750 ton kömür yardımı yapılacağını belirterek "Kardeşlerimiz bize emanet. Biz de vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla modern hizmet binamızda 50’ye yakın personelimizle güler yüzlü hizmet veriyoruz. 26 bin 600 ailemize 20 bin ton kömür dağıttık. Geçen seneye göre artışlar var. Önemli olan vatandaşlarımızın duasını almak. Şahinbey’de 100 bin civarında olduğunu tahmin ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize de kömür yardımı yapıyoruz. Yüce milletimiz Suriyeli misafir kardeşlerimize inanılmaz katkılar ve desteklerde bulunmaktadır. Hakikaten tarihe altın sayfalarla döşüyoruz, bize yakışanı yapıyoruz. Onları kucaklamaya devam edeceğiz inşallah. Onlara da kömür yardımı desteğinde bulunalım dedik. Çünkü onlar da bize emanet. Malum kış ayları ve havalar soğuk geçiyor. 3 bin 750 ton kömürümüzü 500’er kilogram olarak 7 bin 500 aileye dağıtmak üzere vakfımızın mütevelli olarak karar aldık. Bugün ilk etapta 400 ailemize 2 bin ton kömür ulaştırmış olduk. Arkadaşlarımız inşallah en kısa sürede bu yardımlarını tamamlayacaklar" dedi.
Turan, kömür yardımı yapılan ailelere zehirlenmeleri önlemek amacıyla da toplam bin 300 korbonmonoksit dedektörü dağıtılacağını ifade etti.
Suriyeli aileler ise yetkililere teşekkür ederek kendilerine teslim edilen kömürleri çocuklarıyla birlikte evlerine taşıdı.