Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, merkez ilçe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye bünyesindeki sosyal tesislerdeki kurslara katılarak başarılı olan bin 332 kursiyere törenle Kuran-ı Kerim hediye etti.
Şahinbey Belediyesi ile Müftülük tarafından yürütülen proje kapsamında Şahinbey ilçesindeki 31 sosyal tesiste Kuran kursu açıldı. 8 ay süren kurs sonunda bin 332 kursiyer başarılı olarak mezun olmaya hak kazandı. Mezun olan kursiyerler için bugün Şahinbey Belediyesi'nde tören düzenlendi. Törene Ak Partili Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, kursiyerler ile eğitmenler katıldı.
Kuran okunarak başlayan törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoglu, Kuran öğrenmenin ve okumanın önemli olduğunu belirterek, "Kuran, Allah'ın kitabı ve bize hitabı aynı zamanda. Şöyle düşünün Sayın Başbakanımızdan veya Cumhurbaşkanımızdan size hitaben bir mektup gelse seve seve okursunuz, saklarsınız ve birçok kişiye gösterirsiniz. Kuran'da bize Allah'ın kelamı, hitabı ve Peygamber efendimiz aracılığı ile bizlere göndermiş. Bizim hem dünya hem de ahretteki kurtuluşumuz" dedi.
Kuran öğretilmesi noktasında belediye olarak gayret gösterdiklerine de değinen Tahmazoğlu, açtıkları kurslarla da verdikleri önemi gösterdiklerini kaydetti.
Yapılan konuşmaların ardından başarılı olan kursiyerlere kurs bitirme belgeleri ile Kuran hediye edildi.

MB(HK/ESM) (FOTOĞRAFLI)