GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi tarafından Engeliler Haftası nedeniyle 116 engelliye akülü ve tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.
Şahinbey Belediyesi bahçesinde düzenlenen sandalye dağıtım törenine Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Türkiye Engelliler Derneği Şube Başkanı Hulusi Kalender ilesivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli aileleri katıldı.
Engellilerin önündeki engellerini kaldırmak için çalıştıklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, her yıl iki defa akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımı yaptıklarını belirtti. Bugüne kadar 765 engelliye sandalye hediye ettiklerini anlatan Tahmazoğlu, "Bugün de 116 engelli vatandaşımıza sandalye hediye ediyoruz. Aldığımız meclis kararı ile sadece kendi ilçemizde değil, diğer ilçelerimizde ve diğer illerimizde bizlere başvuru yapan engelli vatandaşlarımıza da hiçbir bedel almadan araçlarını veriyoruz. Yine yaptığımız çalışmalarla kaldırımlar, yollar ve tesislerimizin giriş çıkışları engellilerin rahat bir şekilde kullanabilecekleri uygun hale getiriliyor" dedi.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan da duyarlılığından ötürü belediye başkanı Tahmazoğlu'na teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından engellilere sandalyeleri verildi.

EB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)