GAZİANTEP'te, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 99'uncu yıl dönümü nedeniyle Sarıkamış Şehitleri'ni anma yürüyüşü düzenlendi.
Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen yürüyüşe Gaziantep Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Behçet Şüküroğlu, Şahinbey İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Halit Kabakçı ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı'yla başlayan programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran, şehitlerin hatırlanması gerektiğine dikkat çekerek, şunları söyledi:
"Sarıkamış, Türk tarihinin ve savaşlarının en acı ve hüzünlü olanlarından biridir. Bu acıyı, fedakarlığı, cesareti olması gereken şekilde anlayıp günümüz insanlarına anlatmalıyız. Sarıkamış’ın aslında acı bir yenilgi değil, vatana kendini kurban etmenin destanı olduğunu anlatmalıyız. Vatanın bağımsızlığı, bütünlüğü ve istikbali için bundan yaklaşık 100 yıl önce kahraman ecdadımız, Sarıkamış’ta canlarını hiçe saymışlardır. Sadece Sarıkamış’ta mı? Hayır. Bu dram Sarıkamış’la birlikte Çanakkale’de, Balkanlar’da, Yemen’de de yaşanmıştır. Sarıkamış her türlü imkansızlıklar içinde kırık bir ümidi gerçekleştirmeye yönelik sonu hazinle biten bir harekattır."
Dev Türk bayrağıyla Atatürk posteri eşliğinde, ellerinde Türk bayrakları ve pankartlarla kortej şeklinde yürüyen kalabalık, İstasyon Caddesi üzerinden İnönü Bulvarı'na geçerek yaklaşık 2 kilometre yürüdü. Yürüyüş, meydandaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi.