GAZİANTEP ve Kahramanmaraş'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak isteyen CHP'liler ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile yürüyüş yaptı.
CHP Gaziantep Gençlik Kolları tarafından organize edilen yürüyüşe yaklaşık bin 500 kişi katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle Kırkayak Parkı'nda toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü. Demokrasi Meydanı'na gelen kalabalık, burada CHP'ye ait otobüsten çalınan şarkılara eşlik etti.
KAHRAMANMARAŞ'TA POLİSTEN TOPLU YÜRÜYÜŞE ENGEL
Kahramanmaraş'ta ise CHP tarafından organize edilen, İşçi Partisi ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de destek verdiği yürüyüşe yaklaşık 100 kişi katıldı. CHP binası önünde toplanarak valilik önündeki Atatürk Anıtı'na gitmek isteyenlere, polis izinleri bulunmadığı gerekçesiyle toplu halde yürümelerine izin verilmeyeceğini söyledi. Kısa süreli tartışmanın ardından kalabalığın yolu kapatmadan küçük gruplar halinde yürüyüşlerine izin verildi. Gruplar halinde sloganlar atarak yürüyerek Atatürk Anıtı önünde buluşan kalabalık, burada 'Andımız'ı okudu.
Onuncu Yıl ve Gençlik Marşlarını da okuyan grup, basın açıklamasının ardından Atatürk Anıtı'na karanfil bıraktıktan sonra dağıldı.