GAZİANTEP, Şanlıurfa ve Kilis'te, sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. 3 ilde de, belediye ekipleri kar nedeniyle buzlanan yollarda tuzlama ve kar temizleme çalışma başlattı.
Gaziantep'te, sabah saatlerinde başlayan ve gün içerisinde etkisini arttıran kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiledi. Kar nedeniyle iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşarken, kayganlaşan yollarda hasarlı kazalar meydana geldi. Emniyet Müdürlüğü ekipleri de, kar yağışı nedeniyle yollarda önlemler alıp, sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyardı.
ŞANLIURFA BEYAZA BÜRÜNDÜ
Şanlıurfa'da, geçen çarşamba etkisini gösteren kar yağışı, bu sabah saatlerinde yeniden başladı. Beyaza bürünen kentte hava sıcaklığı sıfırın altında 2 dereceye kadar düşerken, vatandaşlar kar yağışına hazırlıksız yakalandı. Trafik ekipleri, buzlanma nedeniyle hasarlı kazaların oluştuğu yollarda sürücüleri zincir takmaları ve kış lastikleri kullanmaları yönünde uyardı. Kentin simgesi olan Balıklıgöl'e gelen turistler de beyaz görünümü ile ilgi çeken alanda bol bol fotoğraf çekti.
KİLİS KONTEYNER KENTTE KAR SEVİNCİ
Suriye sınırındaki Kilis'te de sabah saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı, kenti beyaza bürüdü. Öncüpınar Gümrük Kapısı yanında kurulan 14 bin Suriyelinin barındığı konteyner kentte barınan Suriyeliler, soğuk havaya aldırış etmeden karda oynamaya başladı. Görevliler, konteyner kenti beyaza bürüyen karları temizlemek için çalışma başlattı.