Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Unesco'nun Gaziantep'i gastronomi kategorisinde Yaratıcı Şehirler Ağı kategorisine almasının mutluluk verici olduğunu söyledi.

Unesco'nun kararının ardından gazetecilere açıklama yapan Fatma Şahin, Aziz Sancar'ın Nobel ödülünü almasının ardından Gaziantep'in de mutfağıyla BM'ye damga vurduğunu kaydetti. Gaziantep mutfağının kalitesinin ve çeşitliliğinin dünya tarafından tescillendiğini belirten Fatma Şahin, kentin artık dünyanın lezzet başkenti olduğunu vurguladı. Unesco'nun Gaziantep'e yönelik kararının kültürel turizmin gelişmesi açısından Türkiye’ye ve Gaziantep’e büyük katma değer sağlayacağını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Kendi dalımızın Nobelini aldık. Tescillendi. Artık Gaziantep mutfağı dünyanın en önemli mutfaklarından bir tanesidir. Çeşitliliği lezzetiyle de artık dünyanın lezzet başkentidir. O yüzden Unesco’dan aldığımız bu tescil Gaziantep’imize Türkiye’mize hayırlı olsun diyoruz. Bununla alakalı kültürel mirası korumak kollamak gastronomiye mutfağımıza sahip çıkmak hepimizin görevi. Mutfaklar kendi içinde yarıştı. Büyük bir rekabet vardı. Burada yarışı Gaziantep birincilikle tamamladı ve hak ettiği tescili aldı. Kültürel miras da artık yalnızca antik kentlerimizle değil mutfağımızla da söz sahibiyiz. Bu konuda kültürel turizmin gelişmesinde de mutfağımızda iddialıyız. Herkesi Gaziantep’e bekliyoruz. Ülkemize getirdiğimiz bu ödülden dolayı da çok mutluyuz, gururluyuz. Gazi şehrimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Dün nasıl Aziz Sancar Hoca Nobel'de Türkiye’yi temsil ettiyse bugün Gaziantep, Gaziantep mutfağı adına Birleşmiş Milletler'e damgasını basmıştır."