GAZİANTEP Hayvanat Bahçesi, 2013 yılında 3 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. 300 türden 7 bin hayvanın yaşadığı hayvanat bahçesini 2014 yılında ise 4 milyon kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.
Türkiye'nin en büyük, dünyanın sayılı hayvanat bahçeleri arasında gösterilen Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 2013 yılında 3 milyon kişiye ev sahipliği yaptı. 1 milyon metrekareye kurulu 300 tür ve 7 bin hayvanın bulunduğu Hayvanat Bahçesi, 3 milyon ziyaretçiyle tüm yıllara oranla rekor kırdı. 2012'de 2 milyon 650 bin kişiye ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne çevre illerin yanı sıra Almanya, Fransa, İngiltere, Hollanda, Rusya ve Ortadoğu ülkelerinden ziyaretçiler geliyor.
2014 HEDEFİ 4 MİLYON ZİYARETÇİ
Gaziantep Doğal Yaşam Parkı ve Hayvanat Bahçesi Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, 2014 yılı hedeflerinin 4 milyon ziyaretçi olduğunu söyledi. Gelen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirten Keretli, ziyaretçi sayısını arttırmak için de yeni hayvan türleri getireceklerini kaydetti. Hayvanat bahçesine Türkiye'den herkesi beklediklerini ifade eden Özgül Keretli, şöyle konuştu:
"Hayvanat bahçemize Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa, Adana, Osmaniye, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş gibi çevre illerinden ve Türkiye'nin her yerinden ziyaretçiler geliyor. Diğer ülkelerden gelen ziyaretçiler de bizi mutlu ediyor. Hayvanat bahçemizde yeni çalışmalar başlattı. Ziyaretçiler için Safari parkı yapacağız ve yeni tür olarak Penguen getireceğiz. 2013 yılındaki hedefimiz 3 milyon ziyaretçiydi ve bu rakama ulaştık. Gelecek yıl için ise hedefimiz 4 milyon ziyaretçi. Bu rakama ulaşmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."