TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şube Başkanı Melahat Ongun, TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında Ak Parti Milletvekili Oya Eronat'a, 'Otur yerine, acının keyfini çıkaran kadın' diye laf atan BDP Milletvekili Sırrı Sakık'a tepki gösterdi.
Dernek binasında yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın açıklaması yapan Melahat Ongun, TBMM içinde şehit annesine hakaret edilmesini kabul edemediklerini söyledi. Vatana ihanet edenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istediklerini belirten Ongun, "İhanet öyle bir safhaya gelmiş ki, TBMM çatısı altında bir şehit annesine hakaret edebilecek seviyeye ulaşmıştır. Bu şehit annemiz, bir milletvekili olarak gazi ve şehit ailelerimiz için bir çaba göstermemiş olsa dahi şehidimizin annesidir" dedi.
Ongun şöyle devam etti:
"Oya Eronat veya herhangi bir şehit ailesi ya da gazilere laf söylemek kimsenin haddi değildir. Bu söylemler ve eylemler, biz şehit aileleri ve gazilerin sabırlarını zorlamaktadır. Şehit aileleri ve gaziler son sözü söylememiştir. Bir şehit ailesine, 'Askerlik yan gelip yatma yeri değildir' deme cüretinin, Avustralya'da şehitlerimize 'Kelle', teröristlere 'Sayın' deme hadsizliğin gösterilmesi, gazilik ve şehitliğin bir sektör olarak tanımlanması ciddi anlamda biz şehit aileleri ve gazilerini rahatsız etmiştir. 'Gazilere 6 bin lira maaş, şehit ailelerine 450 bin lira tazminat veriyoruz' diyerek asılsız cümleler sarf edilmiş, hatta tazminat alamayan 10 bin şehit ailesi ve gazinin bulunduğu göz ardı edilmiştir."