ÇANAKKALE Demokrat Gazetesi'nin sahibi İlhan Kaya, Öğretmenevi'nde telefonla konuşurken, Milli Eğitim'in okullardaki müdür atamaları nedeniyle hükümeti eleştirdiği için tartıştığı, Öğretmenevi'nin Müdür Yardımcısı ve Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu üyesinin şikayeti üzerine 'devlet büyüklerine hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındı. Kaya, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
İlginç olay, geçen cuma günü saat 10.30 sıralarında, Demircioğlu Caddesi'ndeki Öğretmenevi'nde meydana geldi. Demokrat Gazetesi'nin sahibi İlhan Kaya, Öğretmenevi'nin bahçesinde otururken, bir arkadaşıyla, telefonda Milli Eğitim'in okullardaki müdür atamaları konusunu konuşmaya başladı. Değişiklikleri eleştiren Kaya'ya bu sırada yan masada oturan, Öğretmenevi'nin Müdür Yardımcısı ve Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu üyesinden tepki geldi. Kaya ile kendisine hükümeti eleştirmemesi söyleyen, ismi açıklanmayan Eğitim Bir Sen Yönetim Kurulu üyesi arasında tartışma başladı. Bir süre sonra gelen bir polis ekibi, Kaya'yı gözaltına aldı.
Emniyete götürülen Kaya hakkında 'devlet büyüklerine hakaret'ten işlem yapıldı. Kaya da tartıştığı kişi hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle şikayetçi oldu. İfadesi alınan Kaya, savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Kaya'nın şikayetçi olduğu öğrenmenevi müdür yardımcısının da daha sonra karakola giderek ifade verdiği öğrenildi.
Eleştiri hakkını kullanmasının 'hakaret' olarak algılanmasına şaşırdığını söyleyen Kaya, "Neredeyse her sabah öğretmenevi bahçesine giderek otururum. Cuma sabahı da yine gittim. Çayımı bile söylemeden telefon geldi. Arayan bir arkadaşımdı. Milli Eğitim'deki müdür ve öğretmen atamaları konusunda sohbete başladık. Bu sırada yan masadaki bu kişi, bana "Devlet büyüklerine hakaret edemezsin" ve "AK Parti'ye ve seçilmişlere karşı böyle konuşamazsın", "Ayrıca bu mekanda da konuşamazsan" dedi. Ben de muhatabın kendisi olmadığını söyledim. Ardından "Buraya bir daha gelme" dedi, hakaret etti. Sonra gelen polis ekibi, hakkımda şikayet olduğunu söyledi. Emniyete gidip ifade verdim. Ben de ondan şikayetçi oldum" dedi.

FOTOĞRAFLI