Nezir GÜNEŞ- Kadir ÜRÜNDÜ/MARDİN, () - HÜR Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Mardin'de düzenlediği miting öncesi, alana girişte polisin sorun çıkarması üzerine gazeteciler, bu tutumunu protesto için mitingi izlemedi. Mitingi, Mardin Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 8 polis, kamera ve fotoğraf makinesiyle görüntüledi.
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, parti genel merkez yönetimi, HÜDA PAR Mardin il ve ilçe başkanları ile belediye başkan adaylarının katıldığı miting öncesi şehir turu atan partililer daha sonra akşam saatlerinde mitingin yapılacağı valilik binası önündeki Karayolları Parkı'na geldi. Mardin'de yerel ve ulusal medya temsilcilerinin izlemediği miting, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç ve Artuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Yahya Turan birer konuşma yaptı.
Partilerinin yeni olmasına rağmen, davalarının eski olduğunu ifade eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriye Yapıcıoğlu, "Bu dava insanlık tarihi kadar eskidir. Bu dava insanı hakiki manada özgürlüğüne kavuşturma davasıdır. Bu dava insanları çağdaş firavunların köleliğinden kurtarma davasıdır. Bu dava Allah dışında hiçbir kimsenin önünde eğilmemenin davasıdır. İnsanlık tarihi ile başlayan bu dava, yeni bir halkla ve katılım ile devam ediyor. Yola çıkarken referansımız İslam’dır dedik. Bizler bu noktada Rabbimizin bize yasakladığı bir şeyi, kanunlar cevaz verse de yapmayacağız. Ama Rabbimizin bir yasağını, bizleri öldürseler de, kesseler de, cezaevlerine de atsalar yapmayacağız. Bizim her şeye bakışımız Müslümanca'dır. Madem bu millet Müslüman'dır, bu milletin idarecileri de, kendini buna göre ayarlamak zorundadır" dedi.

NG,KÜ (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)