Mehmet AKTARAN/İSTANBUL, () EMNİYET Genel Müdürlüğü'nün sabaha karşı duyurduğu karar ile emniyet müdürlüğündeki basın odaları kapatıldı.
Muhabirler, bu sabah Vatan Caddesinde bulunan Emniyet Müdürlüğü binası önünde bir araya geldi. Gayrettepe'deki emniyet müdürlüğünde görevli şube muhabirleri de Vatan Caddesi'ndeki emniyet müdürlüğü önünde bekleyen meslektaşlarına katılarak bekleyişlerini sürdürdü. Önce İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'a ulaşmaya çalışan basın mensupları, özel kalem görevlileri vasıtasıyla görüşme talebinde bulundu. Ancak yoğun gündem gerekçesiyle talebin kabul edilmediği bilgisi basın mensuplarına ulaştırıldı. UYGULAMAYI PROTESTO ETTİLER
Muhabirler, emniyet müdürlüğüne giriş için kullandıkları kimlik kartlarını göstererek durumu protesto ettiler. Daha sonra protesto, kameraların ve fotoğraf makinelerinin yere bırakılması ile devam etti.
Basın mensupları, basın odalarının kapatılması kararının doğru olmadığını ve önünde sonunda bu hatadan dönüleceğini dile getirdiler. EŞYALARINI ALIP BİNAYI TERKETTİLER
Muhabirler, basın odasındaki eşyalarını almak için emniyete girmek istediler. Önce girişlerine izin verilemeyen muhabirler, Basın Protokol Şube Müdürlüğü yetkililerinden görüşüldükten sonra içeri girebildiler. Yanlarında kendilerine refakat eden polis memurları ile basın odasına giden muhabirler, eşyalarını topladıktan sonra binayı terketti.