Eyyüp BURUN- Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te, 1997 yılında Anavatan Partisi'nin seçim otobüsü üzerinde görevini yaparken başını trafik tabelasına çarparak 32 yaşında hayatını kaybeden gazeteci Kemal Bağcı, ölümünün 17'nci yıl dönümünde ailesi ve meslektaşları tarafından mezarı başında anıldı.
Bağcı'nın Asri Mezarlıktaki kabri başında yapılan anma törenine Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, meslektaşları ve Bağcı'nın ailesi katıldı. Törene katılanlar Kemal Bağcı için dualar ederek, mezarına karanfil bıraktı. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Murat Ay, meslektaşları Bağcı'yı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirterek, "Kemal Bağcı, iyi bir gazeteci ve dürüst bir insandı. Kendisi örnek alınacak bir insandı. Biz rahmetliyi hiçbir zaman unutmadık ve unutmayacağız. Ölümünün 17'nci yıl dönümünde kendisini saygıyla ve rahmetle anıyoruz" dedi.
Kemal Bağcı, 19 Temmuz 1997 tarihinde dönemin Devlet Bakanı Mehmet Batallı ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mustafa Taşar'ın kente geliş programını takip etmek için havaalanından bindiği seçim otobüsü üzerinde başını tabelaya çarparak yaralandı. Hastanede tedavisine başlanılan Bağcı, 22 Temmuz'da yaşamanı yitirdi.

FOTOĞRAFLI