İSTANBUL, () Beykoz Belediyesi, gazetecilerin katılabileceği fotoğraf yarışması düzenledi. “Gazeteci Gözüyle Ramazan” ismini taşıyan fotoğraf yarışması, bu yıl Basın Bayramı'nın Ramazan ayının içerisine denk gelmesi nedeniyle düzenlendi. Türk gazetecilerin katılacağı yarışmada Ramazan’ın manevi atmosferi fotoğraf kareleri ile gözler önüne serilecek. Basın Bayramı’nda sergilenecek olan fotoğraflar bir kitapta toplanacak.
YÜCEL ÇELİKBİLEK: RAMAZANIN GÜZELLİĞİ FOTOĞRAFLARA YANSIYACAK
'Gazeteci Gözüyle Ramazan' fotoğraf yarışmasıyla ilgili bilgi veren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, ‘‘Yardım, bereket ve paylaşım ayı olan Ramazan’ın bir de basın gözüyle ele alınması için yola çıktıklarını belirterek, Beykoz’da İstanbul’da ve Türkiye’de yaşanan Ramazan-ı Şerif’in güzelliğini fotoğraf yarışması ile gözler önüne sermek istedik. 24 Temmuz 2014 ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ dolayısıyla gazeteciler arasında düzenlediğimiz yarışmanın, Ramazan’da yoğunlaşan manevi duygularımızın birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesi için vesile olmasını istiyoruz” dedi.
JÜRİ DENEYİMLİ GAZETECİLERDEN
Yarışmaya katılacak olan fotoğraflar, gazetecilik mesleğinde 20 yılı aşkın süredir görev almış gazeteciler tarafından değerlendirilecek. Gönderilecek fotoğrafların jüri değerlendirmesinden sonra büyük bir sergi ile halka açılacağını ve kitap olarak da yayınlanacağını belirten Yücel Çelikbilek, yayınlayacakları prestij albüm ile bu eserleri kalıcı hale getireceklerini söyledi. Yarışma şartnamesini Beykoz Belediyesi’nin sitesine koyduklarını hatırlatan Çelikbilek, yarışmanın gazetecilerle sınırlı olduğunu hatırlattı.
Ayrıntılı bilgi www.beykoz.bel.tr, https://www.facebook.com/groups/Gazetecigozuyleramazan/ internet adreslerinden alınabilecek. Yarışmaya son katılım tarihi 15 Temmuz 2014. Sonuçlar 19 Temmuz 2014’te açıklanacak.

(FOTOĞRAFLI)