SURİYE' de kaçırılan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması için Gümüşhane'de basın açıklaması yapıldı.
Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti organizasyonunda gerçekleştirilen Özgürlük Platformu etkinliği Zafer Meydanı'nda yapıldı. Bünyamin Aygün'ün ağabeyleri Mehmani ve Deryami Aygün'ün yanı sıra yaklaşık 100 kişinin, Aygün'ün fotoğrafları ile katıldığı etkinlikte konuşan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık şunları söyledi:
"Hemşehrimiz Bünyamin Aygün’ün kaçırılması ve hala haber alınamaması bizleri olduğu kadar Türkiye kamuoyunu da derinden üzmüş ve üzmektedir. Gümüşhanemiz’in yetiştirdiği gazeteci Bünyamin Aygün, başarıları ile bizleri gururlandıran bir hemşehrimizdir. En zor şartların yaşandığı ülkelerde dahi görevini cesurca yerine getiren Bünyamin Aygün, Suriye’de iç savaşın başladığından bu yana, gazeteci olarak defalarca bu ülkeye gitmiş, en çarpıcı fotoğrafları ile başta Türk kamuoyu olmak üzere dünya kamuoyunu da önemli ölçüde bilgilendirmeyi başarmıştır. Tek amacı haber yapmak ve kamuoyuna bilgi vermek olan Bünyamin kardeşimizin, Suriye’de çatışmalar sürerken uluslararası hukuka uymayacak şekilde kaçırıldığını da özellikle belirtmek istiyoruz. Gazeteciler için Suriye adeta ölüm kampına dönmüştür. Buradan Suriye’deki eli silahlı guruplara sesleniyoruz; gazetecileri lütfen kendi iç savaşınıza kurban etmeyiniz. Çünkü, gazeteciler tarafsız olarak görevlerini yapan, halkın bilgi edinmesini sağlayan, kalem sahibi kişilerdir. Tek silahları ise ellerindeki fotoğraf makinesi ve kalemleridir. Bundan amaç, Suriye’deki masum halkın yaşadıkları dramı ve trajik olayları dünya kamuoyu ile paylaşmaktır. Bir bakıma Suriye halkının sesi olmaktır."
Sadık, sadece insanları bilgilendirmeyi amaçlayan Aygün’ün bir an önce serbest bırakılarak, özgürlüğüne kavuşmasını, vatanı, çocukları, ailesi ve çok sevdiği mesleğine kavuşmasını beklediklerini söyledi. Sadık, şöyle konuştu:
“Başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Dışişleri Bakanımız, MİT Müsteşarımız olmak üzere ilgili kurum ve kişilerin olaya gereken duyarlılıkla yaklaşmalarını ve girişimlerde bulunmalarını, muhalefet partilerinin de, bu çabaya katkı sağlamalarını bekliyor, herkesi bu konuda uğraş vermeye davet ediyoruz. Gümüşhane basını, sivil topqlum kuruluşları ve kamuoyu olarak Bünyamin Aygün kardeşimizin sağ salim ülkemize dönmesi için her zaman çaba göstereceğimizi, konunun takipçisi olacağımızı ısrarla dile getirerek bu çağrımızın Gümüşhane halkının ortak sesi olduğunu belirtiyor, Aygün’ün biran önce özgürlüğe kavuşmasını diliyor ve bekliyoruz."
Bünyamin Aygün'ün ağabeyi Mehmani Aygün de, “Şu anda çok fazla konuşamayacağım. İnsanların ilgisini görünce heyecanlanıyoruz. Bu platformu düzenleyen Gazeteciler Cemiyetine teşekkür ediyorum" dedi.