Buket YETİŞSİN/ DİDİM,(Aydın),() - AYDIN’ın Didim İlçesi’nde, günlük yayımlanan üç yerel gazetenin dağıtımını yapan Mehmet Abaylı (60), önünü kesen 2 kişi tarafından darp edildi. Abaylı’nın dağıtımını yapacağı 900 gazeteyi gasp eden 2 şüphelinin yakalanması için polis çalışma başlatırken, Didim Gazeteciler Cemiyeti saldırıyı kınadı.
Motosikletiyle, Didim’de yayımlanan Mavi Didim, Gazete Efe ve Özgür Ses gazetelerin dağıtımın yapan Mehmet Abaylı’nın önü Kurtuluş Caddesi’nde saat 05.00 sıralarında, bir otomobil tarafından kesildi. Otomobilden inen 2 kişi, Abaylı’yı darp edip, motosikletindeki toplam 900 gazeteyi aldıktan sonra kaçtı. Abaylı, kendisini darp eden kişilerden şikayetçi oldu.
Didim Gazeteciler Cemiyeti, Abaylı’ya yapılan saldırıyı kınadı. Didim Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Korkmaz tarafından yapılan açıklama, "Didim’de ilk defa böyle bir olay yaşanması nedeniyle tedirgin olduk. Gazeteci arkadaşlarımız telefonla tehdit edildi. Gazetelerimiz gasp edilmekte, dağıtımı yapan kişiler tartaklanmakta, telefonla küfür ve tehdit edilmektedir. Bundan öncedeki yerel seçimler ve sonrasında da, Mavi Didim Gazetesi’nin üç kere camları kırılmış, failleri bulunamamıştır. Siyasi partilerin daha duyarlı olmaları, hakkında yayınlanan haberlerde yanlışlık, hakaret gibi şeyler varsa, gerekli mercilere şikayet etmeleri gerekir. Zorbalıkla, kaba kuvvetle siyaset yapılamayacağını anlamazlar ise, biz gazeteciler olarak anlatırız! Gazetelerimizi gasp eden zorbaların bir an önce yakalanmasını diliyor, zorbalara bu özgüveni veren siyasileri de kınıyoruz" dedi.

BY (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)