İZMİR'de para karşılığı erkeklerle ilişkiye giren S.B., adlı kadınla zorla ilişkiye girip, parasını aldığı iddiasıyla tutuklanan Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube’de görevli polis memuru A.Ç. hakkında 20 yıl hapis cezası istemiyle ağır ceza mahkemesinde dava açıldı.
Davaya konu olan olay, geçtiğimiz 14 Eylül'de meydana geldi. Para karşılığı erkeklerle ilişkiye giren 32 yaşındaki S.B., kendisini cep telefonundan arayıp birlikte olmak isteyen zanlıya ev adresini verdi. S.B., Alsancak'ta oturduğu eve gelen zanlıdan ilişkiye girmeden önce parayı isteyince tartışma çıktı. İddiaya göre 44 yaşındaki polis memuru A.Ç., kadınla zorla birlikte oldu, 50 lirasını aldı. A.Ç. bir muhtaç öğrenciye yardım edeceğini söyleyip, kadının kredi kartını ve daha fazla para istedi. Bunun üzerine S.B. savcılığa dilekçe verip şikayetçi oldu.
Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla Gasp büro Amirliği ekipleri, hareket geçti. Müşteki S.B., operasyon kapsamında, zanlıyı telefonla arayıp bir tatlıcıda buluşmak istediğini, burada kendisine para vereceğini söyledi. Belirtilen yerdeki tatlıcıya gelen zanlı polis memuru A.Ç., S.B.'den daha önceden seri numarası belirlenmiş 100 lirayı alıp hızla dışarı çıkıp gitti. Operasyonda görevli polis memurları meslektaşları A.Ç.'yi durdurup, üstünü aradıklarında, S.B.'den aldığı 100 lirayı buldu. Emniyete götürülen zanlı polis memuru A.Ç., ifadesinde suçlamaları kabul etmedi. A.Ç., “Eşim rahatsız olduğu için mağdur ile ilişkiye girdim. Yardıma muhtaç olan bir öğrenci için müştekiden para istedim. Ancak zora başvurmadım” dedi. S.B.’nin olaya tanık olan ev arkadaşı da ifadesinde, sanığın ısrarla para istediğini, eve ikinci kez gelip zile bastığını korktukları için açmadıklarını söyledi.
Müşteki S.B., ise “Beni cep telefonla müşterim gibi aradı. Eve gelince de zorla ilişkiye girdi. Giderken de 50 lira para aldı. Bununla da yetinmeyip, kendisine çalışmamı ve kredi kartımı şifremle birlikte istedi. Sürekli telefonla arayıp, beni rahatsız etmeye başladı. İkinci kez gelince de kapıyı açmadım. Polise gidip şikayetçi oldum. Para vereceğimi söyledim. Seri numarası alınmış parayı aldı. Kendisinden şikayetçiyim” dedi. Polis A.Ç. nöbetçi mahkemece tutuklandı.  
Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamede, müştekinin şikayeti, telefon kaydı ve para seri numarası tutanağı, doktor raporu, süphelinin polis memuru olduğunu gösteren kimlik kartı fotokopisi ve toplanan dellilere göre, A.Ç., hakkında ağır ceza mahkemesinde, “Başkasının bir malı teslimi veya malın alınmasına karşı koymaya mecbur kılmak suretiyle yağma, nitelikli cinsel saldırı” suçlarından 20 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı. Sanık önümüzdeki günlerde hakim önüne çıkacak.
 
BK (İÖ/AK)