Süleyman KAYA/İSTANBUL,() BEYAZIT'ta bir banka şubesinden yaklaşık 60 bin dolar çeken bir kargo şirketinin kuryesi İsmail Özden (55) henüz kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Çantasını kaptırmak istemeyen İsmail Özden'i göğsünden ve karnından tabancayla vuran saldırgan parayla birlirte yaya olarak kaçtı. Saldırganın kaçış görüntüleri çevdeki güvenlik kameralarına böyle yansıdı. Emekli polis olduğu öğrenilen İsmail Özden'in sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.

İddiaya göre, İstanbul'un en işlek caddelerinden bir olan Ordu Caddesi üzerinde bulunan bir bankadan dün saat 09.30 sıralarında yaklaşık 60 bin Amerikan Doları çeken kargo şirketinin kuryesi İsmail Özden bankadan çıkıp Darphane Sokak'a geldiğinde kimliği belirsiz bir kişinin saldırısına uğradı. Parayı koyduğu çantayı vermek istemeyen emekli polis Özden ile saldırgan arasında bir süre arbede yaşandı. Silahını çeken saldırgan, İsmail Özden'i tabancayla göğsünden ve karnından yaralandı. Çantadaki paraları alan saldırgan yaya olarak kaçtı. Saldırganın kaçış görüntüleri çevredeki güvenlik kameralarına böyle yansıdı.  
Vatandaşlar tarafından İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Özden'in sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Olayın meydana geldiği sokakta inceleme yapan polisler çevredeki güvenlik kameralarını kontrol etti. Saldırganın eşgalini belirleyen polis çevrede geniş çaplı araştırma başlattı.  

(FOTOĞRAFLI)