GANA'nın Kayseri Fahri konsolosluğuna getirilen  işadamı Sami Boydak’ın ofisi, müftünün okuduğu duayla açıldı.
Boydak Holding'de düzenlenen törene Vali Orhan Düzgün, Gana ankara Büyükelçisi İbrahim Abass, Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak ve çok sayıda işadamı katıldı. Vali Orhan Düzgün Boydak ailesinde Şükrü Boydak’ın Etopya, Memduh Boydak’ın Japonya, Hacı Boydak’ın Kazakistan, Şükrü Kakillioğlu’nun Makedonya ve son olarak Sami Boydak’ın Gana fahri konsolosu olduğuna dikkat çekti. Vali Düzgün, "Kayseri’de göreve başlayalı kısa süre olmasına karşın, üçüncü fahri konsolosluk açılısına katılıyorum. Bu Kayseri’nin dünyaya açılımı açısından çok önemlidir" dedi.
Sami Boydak da, son yıllarda Türkiye ile Gana arasındaki ilişkilerin hız kazandığını belirterek, "Türk yatırımcılar olarak, Gana ile gıda ve enerji sektöründe yatırım yapabiliriz. Sadece ticari alanda değil, kültürel ve sosyal alanda da işbirliğimiz olacak" diye konuştu.
Gana Büyükelçisi Abass, fahri konsolos Sami Boydak’a ülkesinin bayrağını simgeleyen bir plaket verdi. Boydak Holding binası içindeki Gana Fahri konsolosluk ofisi, Kayseri müftüsü Ali Maraşligil’in dünya barışı, müslüman aleminin geleceği, Türkiye’nin ekonomik kazanımları için yaptığı duayla açıldı.