Mustafa ÖZDABAK / İSTANBUL, () FMS Köprüsü'nde iki TIR'ın karıştığı kaza sonrası trafik 2 saati aşkın süre durdu. Edirne yönünde kilometrelerce kuyruk oluştu. 

Kaza saat 15.30 sıralarında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Avrupa Yakası çıkışında meydana geldi. Arıza yapan bir TIR, sağ şeritten çekiciyle ilerlediği sırada, aniden halat koptu. Dengesini kaybeden TIR devrildi; araçtaki deterjanlar da yola saçıldı. TIR'ın hemen arkasından gelen Sırp uyruklu şoför Zoran Urusovi'nin kullandığı yabancı plakalı TIR da duramayarak devrilmiş TIR'a çarptı. Yabancı plakalı TIR kontrolden çıkarak bariyerlere çarparak durabildi. Kazada Sırp TIR sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Tedavisi, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansta yapıldı.



TRAFİK 2 SAATİ AŞKIN SÜRE DURDU

Kaza sonrası köprü trafiği tamamen durdu. Kaza yapan araçlar ise uzun çabalar sonucu olay yerinden kaldırıldı. Bu sırada köprü trafiği Edirne yönünde tamamen dururken kilometrelerce kuyruk oluştu. Bazı sürücüler ise bunalarak araçlarından inip yol açma çalışmalarını izledi. Karayolu ekipleri trafiği açmak için yoğun çaba harcadı. Trafiği rahatlatmak için önce 2 şerit açılırken, trafik 2 saatten fazla süren bekleyişin ardından kontrollü olarak verilmeye başlandı. Ancak Edirne yönünde yoğunluk devam ediyor. Polis kazayla ilgili inceleme başlattı.

(GK)