Doğuş Esat BERME/ MARMARİS,(Muğla),() - FRANSIZ Deniz Kuvvetleri'ne ait FLS Cassard Savunma Destroyer’nin Komutanı Vicent Gregoire ve Fransız Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Yarbay Jerume Colonna Distria, Marmaris Belediyesi'ni ziyaret etti.
240 personeli bulunan FLS Cassard Savunma Destroyeri, liman ziyareti nedeniyle Marmaris'te bulunan Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’na geldi. Marmaris Belediye Başkan Vekili Zehra Yüzak, geminin komutanı Vicent Gregoire ve Fransız Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Yarbay Jerume Colonna Distria'yı ağırladı. FLS Cassard'ın Fransız Donanması'nın en eski gemilerinden biri olduğunu belirten Fransız Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Yarbay Jerume Colonna Distria, "Gemide 26 subayımız görev yapıyor. Bunlardan 4'ü de kadın. Marmaris çok güvenli ve güzel bir liman. Askerlerimiz burada bulundukları sürece hem dinlenme hem de alışveriş yapma imkanı bulacaklar. Sizlere, bize ve askerlerimize gösterdiğiniz misafirperverlik nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.
FLS Cassard’ın akaryakıt ikmali ve karşılıklı eğitim çalışması için Marmaris'te bulunduğu öğrenildi. Geminin ne zaman Marmaris’ten ayrılacağı ile ilgili bilgi verilmedi.

DEB (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)