Halife YALÇINKAYA- Gökhan CEYLAN/AKDAĞMADENİ (Yozgat), () - FRANSA'nın Mulhouse kentinde oturdukları binada çıkan yangında ölen 3 kişinin Yozgat'ta oturan  yakınları gözyaşı döktü.
Fransa'nın doğu tarafındaki Mulhouse'de Yozgatlı Arslan ailesinin oturduğu binada yangın çıktı. Yangında 39 yaşındaki Hasan Arslan ile eşi, 35 yaşındaki Nimet Arslan ve kızları, 13 yaşındaki İkra Arslan yangında öldü. Ailenin diğer çocukları 11 yaşındaki Hüseyin, 8 yaşındaki Halil İbrahim ve 6 yaşındaki Zeliha Arslan ise, babasıın gayretiyle itfaiye tarafından kurtarıldı. Acı haber Arslan ailesinin Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Üçkaraağaç Köyü'ndeki yakınlarını derinden yaraladı. Kaybettiği yeğeninin çok iyi kalpli biri olduğunu belirten köyde oturan dayısı Halil İbrahim Arslan, şöyle dedi:
"Olayı orada bulunan diğer yakınlarımızdan öğrendik. Çok üzgünüz. Aldığımız bilgilere göre her hangi bir sabotaj ihtimalı gözükmüyor. Ama yetkililer gerekli incelemelerini yapacaklardır. En son 2 yıl önce köye gelmişti. Fransa'ya ekmek parası için gitmişti. Gerçekten çok temiz bir insandı." 
Hasan Arslan'ın Türkiye'ye geldiği zaman kaldığı evini açan yakınları ise köylüler ile birlikte Kuran okuyarak ölenler için gözyaşı döktü. Yakınları köyde taziyeleri kabul etti. Fransa'ya 15 yıl önce gettiği ve inşaatlarda alçı ustalısı Hasan Arslan'ın köyünde çevresince çok sevildiği belirtildi.
Cenazelerin Fransa'daki işlemlerin tamamlanmasının ardından köye getirilerek toprağa verileceği ancak, henüz tarih belirlenmediği ifade edildi.

FOTOĞRAFLI