Erhan TEKTEN / İstanbul, () - İSRAİL'in Gazze'ye yaptığı askeri operasyonu protesto eden Anti-Kapitalist Müslümanlar, 'Yeryüzü Sofrası'nı bu akşam İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde açtı.



Yere serilen gazete kağıtlarının üstüne iftariyelikler konulurken, ezan okunmadan önce bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını, grup adına, Anti-Kapitalist Müslümanlar Dönem Sözcüsü Münibe Altıparmak okudu.

Filistin halkının Siyonizm ve emperyalizme karşı tüm gücüyle varolma savaşı verdiğini söyleyen Altıparmak, şunları söyledi:

“Bu savaş yeryüzüne hakim olmaya çalışan, bu uğurda karşısına kim çıkarsa çıksın acımazsızca katleden Siyonist, barbar, katliamcı, kapitalist devlet İsrail ile bu hakimiyete karşı yaşam mücadelesi veren mazlum Filistin halkının mücadelesidir. Filistinlilerle buluşmak, acılarına ve zaferlerine ortak olabilmek adına, onları Ortadoğu halklarının en kadim geleneği olan Yeryüzü Sofrası ile selamlıyor ve İsrail Konsolosluğu'nu sofralarımızla kuşatıyoruz.

FİLİSTİNLİLER ARAPÇA SLOGAN ATTI

Basın açıklaması okunurken, grup üyeleri “Filistin halkı yalnız değildir, “Katil İsrail Filistin'den defol sloganları atıldı.

Akşam ezanın okunmasının ardından oruçlarını açan eylemcilere, Türkiye'de eğitim gören Filistinli öğrenciler de destek verdi. Filistinliler de Arapça slogan attı.

Ankara Üniversitesi Gazetecilik 1. sınıf öğrencisi Filistinli Tamam Abusalama, daha önce yaşadığı savaşlarda çok kötü tecrübelerle karşılaştığını belirterek, “O günleri unutamıyorum. Zaten unutamam. Burada Filistinlilerle dayanışmak için bulunuyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Umarım, Filistinli mücahitlerimizle, silahımızla, kuvvetimizle zafere varacağız" dedi.

İftarın ardından kılınan akşam namazının ardından grup olaysız şekilde dağıldı.