Murat DELİKLİTAŞ - Hasan YILDIRIM / İstanbul, () - OKMEYDANI'ndaki Okçuluk Vakfı Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen törene, Gençlik ve Spor Bakanı Ali Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Okçular Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, Dünya Okçuluk Federasyonu Başkanı Uğur Erdener, Sudan Hartum Valisi Abd El Rahman El Hıdır ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın yanı sıra çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Geleneksel ve olimpik tarzda 360 okçunun katıldığı yarışmada dereceye girenlere ödülleri verilmeden önce Kur'an-ı Kerim okundu, ardından Fetih duası yapıldı. Duaların ardından konuşmalara geçildi.

"OKÇULUK, PEYGAMBER SÜNNETİ"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Okçuluk, Peygamber sünneti diye ifade edilmektedir. Okçuluk sabır, azim ve yetenek işidir esasında. Yay sabrı, ok ise itaati sembolize eder. Okçulukta başarı tesadüfi ve sürpriz değildir. Siz atarsınız, hedef buldurulur. Böyle güzel bir geleneğin tekrar yaşatılması konusunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da, “Kutlu fethin 561. yıldönümünde peygamber efendimizin kutlu müjdesi ile müjdelenen Fatih Sultan Mehmet Han ve onun mübarek askerlerini rahmetle, minnetle anıyorum" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Ali Çağatay Kılıç da, “Okmeydanı çok olumlu bir şekilde anılmıyor. Şu anda Okmeydanı denildiği zaman, çok hoş düşünceler değil. Ancak bizim medeniyetimiz, bizim kültürümüz, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin kültürüdür. Ondan dolayı ümit ediyorum ki ben, bugün bu ödül töreni ve bir araya gelişimiz, geleceğimizin birlikteliği ve beraberliği içinde bize yol gösterici olur" şeklinde konuştu.

BİLAL ERDOĞAN ÖDÜL VERDİ

Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan ise, dereceye giren okçulara ödüllerini verdikten sonra yaptığı konuşmada, “Bütün genç arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bir yandan geleneksel okçuluğumuzun yeniden canlanması, bir yandan da dünyada genel geçer olan olimpik okçulukta da artık kendi okçularımızı, Türk okçularımızı görmek ve orada ay yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz. İnşallah buradaki çalışmalarımızın meyvesini çok kısa zamanda görürüz. Küçükçekmece Belediyemizin bu çalışmasının da diğer belediyelere örnek olmasını diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Ödül veren protokol üyelerine de Okçuluk Vakfı tarafından Fatih Sultan Mehmet'in tuğrasının sedef işlemeli amblemi hediye edildi.

MD-HY (CO)