Seyfi GÜL/ FOÇA (İzmir), ()- İZMİR'in Foça İlçesi'nde, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitirenlerin yakınlarına yardım için rap konseri düzenlendi. Beşkapılar Kalesi'nde gerçekleşen etkinlikte 10 bin lira toplandı.
CHP Foça İlçe Teşkilatı ve Foça Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen konser, yaklaşık 2.5 saat sürdü. İzmir'in Buca ve Foça ilçelerinden 22 amatör rap'çi ikişer parçayla sahne aldı. Bazı Belediye meclis üyeleri ile birlikte, Foçalıllar ve güzel havayı fırsat bilerek günübirlik ilçeye gelen rap müzik seven gençler konser boyunca parçalara bulundukları yerden eşlik etti. Biletlerin 10 liraya satıldığı konser için, katılmasa da önceden 800 kişi bilet satın aldı. Yardım miktarı konsere gelenlerle daha da arttı.
CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, konser sonrası rap müzik yapan gençleri kutlayarak teşekkür etti. Biçer, zor günlerde yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çekip, "Çok acı bir olay yaşadık. Bugün bu acıdan sonraki ilk babalar günü. Daha önce de ziyaret ettiğimiz Somalı kardeşlerimiz için gençlerimizden gelen böyle bir etkinlikle yardım isteğinden büyük memnuniyet duyduk. Bugünde işbirliği ile gerçekleştirdik. Elde edilen miktarı Soma'nın Elmadere Köyü'ndeki ihtiyaç sahiplerine yine gençlerin temsilcileri ile birlikte giderek teslim edeceğiz. Hepsine teşekkür ediyorum. Bir daha böyle acılar yaşanmamasını diliyorum" dedi. Konserle toplanan 10 bin lira yardımın önümüzdeki günlerde Soma'ya ulaştırılacağı bildirildi.
Soma'da geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen kömür ocağı faciasında, 301 madenci yaşamını yitirmişti.

FOTOĞRAFLI