Seyfi GÜL/ FOÇA,(İzmir),() - İZMİR'in Foça İlçesi'nde, bu yıl 4'ncüsü düzenlenen kitap şenliği, büyük ilgi gördü. Etkinliğe destek verenlere 'Nutuk' hediye edildi.
Foça Kitap Kulubü tarafından Demokrasi Meydanı'nda, günboyu devam eden 4. Kitap Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu. Foça Belediyesi Gitar Kursu öğrencileri ile gitar eğitmeni Oğuzhan Çakırefe'nin sunduğu mini konser etkinliğe renk kattı. Kitap şenliğine olan ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Foça Kitap Kulübü Başkanı Ayla Karatekin, Demokrasi Meydanı'nda yaklaşık 6 ay önce oluşturulan sokak kütüphanesinin amacına ulaştığını belirtip, desteklerinden dolayı Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'a teşekkür etti. Karatekin, Foça Demokrasi Meydanı'ndaki sokak kütüphanesinin bir benzerini, Uğur Mumcu Otobüs Durağı'nda da oluşturacaklarını söyledi. Kulüp üyelerinin destekleri ile 2 binin üzerinde kitaba sahip olduklarını belirten Karatekin, "Topladığımız kitaplarımızı Soma'da yaşanan facia sonrası öksüz kalan çocuklarımıza da göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Etkinliğe dans gösterisi ve mini konserle destek veren gençlere, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı anlattığı tarihi konuşması içeren 'Nutuk' hediye edildi.

SG (KÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)