MERSİN'in Silifke İlçesine bağlı Yeşilovacık Beldesi'nde etkili olan fırtına, mandalina bahçelerinde büyük zarara neden oldu. Bahçe sahibi, Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Arslan Eyce, hasat edilmeyi bekleyen 100 ton mandalinanın yaklaşık 90 tonunun fırtına nedeniyle döküldüğünü söyledi.
35 dönümlük bahçede hasat edilmeyi bekleyen mandalinaların tamamına yakını fırtına nedeniyle döküldü. Arslan Eyce, bu yıl yaklaşık 100 ton ürün beklediğini belirterek, "Ancak yaşanan fırtına nedeniyle yaklaşık 90 ton mandalina yere döküldü. Yani ağaçlardaki ürünün neredeyse tamamı zarar gördü. Dökülen mandalinaları, çürüyüp ağaç köklerine zarar vermemesi için, işçilere toplatıyoruz. Toplanan bu ürünlerin kalitesinin düşmesi nedeniyle alıcısı olmayacağı için suyunu sıkarak dipfrizde muhafaza edip zaman içerisinde reçel yapıp değerlendirmeyi düşünüyorum" dedi.
Fırtınanın yalnızca bu yılki ürünü değil, gelecek yılki ürünü de vurduğunu söyleyen Eyce, "Fırtına nedeniyle zararım çok büyük. Fırtına, yalnızca mandalinaları dökmekle kalmayıp ağaçlardaki yaprakları da döktü, ağaçların dalları zarar gördü. Bu da önümüzdeki yılda ürün kaybına neden olacak" diye konuştu.